/ / Корисні властивості масла норки

Корисні властивості олії норки

Масло нірки, що володіє безліччю кориснихкоштів, робить його незамінним в косметології. Це масло здатне посилювати регенерацію клітин шкіри, зменшувати зморшки, запобігати старіння шкіри, сприяти загоєнню саден, ран, опіків, різних видів подразнень, а також допомагає при лікуванні підліткових вугрів. Масло нірки швидко вбирається, легко проникаючи в шкіру, при цьому не залишає за собою відчуття жирності.

Це масло тваринного походження - його добувають при переробці підшкірного жирового шару норки.

Відомо два види норки: європейська норка і американська. Розведення норки займає одне з лідируючих позицій в звероводстве. Були виведені різні породи норки, що відрізняються забарвленням хутра, наприклад, чорні, сапфірові, блакитні, білі та інші.

Крім цінного хутра норка володіє унікальнимжиром. Цей жир запобігає розвитку шкірних захворювань у звірка. Таким чином норка - єдина тварина, яка ніколи не страждає від захворювань шкірного покриву. Поранена норка з 15% вцілілого шкірного покриву і хутра виживає і швидко відновлюється, завдяки корисним властивостям підшкірного жиру.

Що ж це за корисні властивості олії норки?

Корисні властивості

Норкове масло відрізняється особливим типом жирнихполіненасичених кислот і гліцеридів, які надають йому прекрасні пом'якшуючі і проникаючі властивості. Масло містить до 20% пальмітооленовой кислоти (в такій кількості ця речовина більше ніде не міститься). Великий вміст всіляких кислот, таких як олеїнова, стеаринова, лінолева, пальмітинова, мірістіловая, глибоко проникають в шкіру, роблячи її ніжною, м'якою і бархатистою.

До того ж, масло норки володіє високим рівнем поглинання ультрафіолетових променів, тим самим захищає шкіру від випромінювання.

Масло нірки в усіх відношеннях абсолютно безпечний засіб, воно не завдає шкоди організму і не викликає алергії.

Масло дуже стійко до прогорканию. Навіть після 10 років зберігання зберігає свій природний запах, колір і всі корисні властивості.

Головна сфера застосування норкового масла, звичайно ж, косметологія. Трохи докладніше про користь масла для шкіри і волосся.

Корисні властивості в косметології:

  1. Норкове масло здатне відновлювати і підтримувати захисний гідроліпідний бар'єр шкіри. Т. к., Володіючи високою проникаючою здатністю, добре пом'якшує, живить і захищає шкіру.
  2. Прекрасно зволожує шкіру, тим самим покращуючи колір обличчя і підвищуючи еластичність шкіри.
  3. Пом'якшує шкіру і розгладжує. Захищає від втрати вологи.
  4. Максимально ефективно прибирає неглибокі зморшки навколо шиї, очей, губ.
  5. Здатне охороняти шкіру від факторів, що викликають передчасне старіння.
  6. Стимулює процеси регенерації і загоєння ушкоджень шкіри: лущення, тріщини, потертості, попрілості, дрібні ранки.
  7. Є чудовим захистом для шкіри в холодну пору року.
  8. Зменшує печіння і свербіж після укусів різних комах.
  9. Сприяє швидкому росту волосся, запобігає випаданню, усуває лупу.
  10. Зволожує і живить шкіру голови.
  11. Прекрасно відновлює пошкоджене волосся після фарбування, хімічної завивки і ін. Процедур.
  12. Охороняє волосся від впливу шкідливих факторів навколишнього середовища. Робить волосся слухняними, блискучими і шовковистим.

Показання до застосування масла норки:

  1. в'яне шкіра, зморшки;
  2. пігментні плями, веснянки;
  3. бородавки;
  4. сухість шкіри, лущення шкіри, подразнення;
  5. алергічний висип;
  6. пітниця;
  7. шкірні запалення різних видів;
  8. псоріаз, екзема;
  9. розтяжки (лікування і попередження);
  10. шрами, рубці, опіки, куратози;
  11. чутлива шкіра до морозів;
  12. випадання волосся (профілактика і лікування);
  13. сухі, пошкоджені волосся, лупа.

Застосування масла норки:

В чистому вигляді:

  1. В якості поживного кошти для догляду за шкірою очей, губ, шиї. Для особи рекомендується використовувати в якості нічного харчування.
  2. При пошкодженнях шкіри (садна, рани, опіки, порізи та ін.) Наносити олію кілька разів в день.
  3. У холодну пору року наносити норкове масло на відкриті ділянки шкіри (обличчя, шия, руки).
  4. При випаданні волосся втирати масло в шкіру голови і вкривати теплим рушником на 1-2 години.

В якості біологічно активної добавки:

  1. в складі поживних нічних кремів;
  2. в складі засобів по догляду за шкірою рук;
  3. в засобах для захисту шкіри від ультрафіолетових променів;
  4. в дитячих косметичних засобах (крему, мазі);
  5. в складі мила;
  6. в складі шампунів, кондиціонерів, бальзамів і масок.

Протипоказання:

Засоби з нірки жиром, а так само норковемасло в чистому вигляді не має протипоказань і може застосовуватися при різних проблемах у дорослих, дітей різних вікових груп, в тому числі у грудних дітей.

Зверніть увагу на: